Mini Dragons

Antal tilmeldte: 18/20 Årgang: 2008-2014 Pris: 1.500,00 DKK
14/08/2023 - 17/12/2023 50 m. bassin lav ende Mandag 16:00-17:00Onsdag 16:00-17:00Fredag 16:00-17:00Lørdag 08:00-10:00 Dryland Mandag 17:00-17:45Onsdag 17:00-17:45Fredag 17:00-17:45 Instruktør: Katrine Nørfjand Laura Søby Louise Winkel Yasmina Kristensen
Beskrivelse

Mini Dragons  - Udtages fra Tiny Dragons eller svømmeskolen

Målgruppe: Børnesvømmere (ca. 8-11 år)

Holdstørrelse: ca 20 svømmere

Holdbeskrivelse:

Mini Dragons er holdet for de yngre svømmere i K-afdelingen. Der hvor de har fundet ud af, at svømning det er bare mega fedt, og det vil jeg virkelig bare gerne blive bedre til.

Overordnet formål med holdet er at skabe svømmeglæde og ligge grund for en langsigtet sportslig og atletisk uddannelse på vej, der hvor lysten og glæden bringer. 

Vigtigst af alt, det skal være sjovt at svømme på Mini Dragons. 

Træningen på Mini Dragons tager udgangspunkt i ATK 2.0 og målrettes på alderen der betegnes som prøveårene. 

Derfor anbefales det så længe som muligt at gå til flere end en sportsgren, hvis vi skulle anbefale noget så gerne diverse dans, rytmisk eller springgymnastik.

For at understøtte vigtigheden af en bred sportslig udvikling har vi stor fokus på træning på land ved siden af svømmetræningen. 

Hver træning indeholder begge dele.

På land er det overordnede fokus: (udover at have det mega sjovt)

Generel motorisk udvikling som målrettes niveau og alder bedst muligt i en stor gruppe. Derudover vil der for de ældste langsomt blive indlært færdigheder ift. generel fysisk træning på land med egen krop og/eller elastik, bolde og lignende.

I vandet er det overordnede fokus: (udover at have det mega sjovt)

Udvikling af tekniske færdigheder i alle stilarter og de elementer der hører hertil. Der vil løbende blive prioriteret alternative aktiviteter i vand og det er en vigtig del af holdet at vi laver meget mere end at svømme frem og tilbage. 

På Mini Dragons er der tilbud om deltagelse til stævner, det forventes at man deltager til de fleste af de stævner der udbydes ift. de forskellige aldersgrupper på holdet. 

Da vi ved at der er meget stor forskel på aldersgrupperne på holdet er det også vigtigt at der vil blive lavet varieret indhold i både træning og stævnetilbud. Derfor vil der som udgangspunkt også altid 2-3 trænere til stede der hvor alle har træningstid.

Holdet har i stor stil fokus på sociale aspekter af en gruppedynamik, så der laves forskellige sociale arrangementer udover svømning. Både i mindre grupper og som hele holdet. 

Træning og læring omkring mentale færdigheder vil blive en del af træningen løbende over de tre år.

Holdkriterier

Som udgangspunkt har svømmerne allerede har gået til svømning i et par sæsoner og dermed har gennemgået læringsmålene for Blæksprutter, Piratfisk, Delfiner og eventuelt hajer.

Da Mini Dragons målretter sig til børn, er det vigtigt at vi ikke kigger på nogle former for resultatmæssige kriterier, derimod har vi opsat en række statements, som er beskrivende for glæde, lyst og til dels evner i og omkring vand.

Vand og svømning er bare for fedt

Hvor er de bare seje de store svømmere, det vil jeg også gerne lære

Jeg går til svømning fordi jeg synes det er sjovt, det er ikke mine forældre der bestemmer det

Se mig: Jeg svømmer uden bælte og vinger på både lavt og dybt vand

Jeg kan både springe i vandet på lavt og dybt vand, og gerne på hovedet. Hvis jeg bliver træt, så ligger jeg mig bare lige og flyder lidt.

Jeg har grundlæggende styr på crawl og rygcrawl, og kan uden problemer svømme flere baner af det uden stop. Brystsvømning har jeg prøvet, og ved hvordan man svømmer, men det er svært. Butterflybenspark (delfinben) er også noget jeg kan lide osv.

Der svømmes 4 gange om ugen men hvis det passer dårligt med øvrige aktiviteter kan du også nøjes med 2-3 gange. 

Pris: 1.500,00 DKK


Jeg har ingen profil - Opret og tilmeld Jeg har en profil – Login og tilmeld
Instruktører

Katrine Nørfjand

Laura Søby

Louise Winkel

Yasmina Kristensen