Holdbeskrivelse Årgangsholdet


Årgangsholdet er Holstebro Svømmeclub's andethold, og svømmerne på dette hold repræsenterer klubbens næstbedste svømmere, som samtidigt er kandidater til A-holdet.

Svømmerne på årgangsholdet udtages primært fra klubbens talenthold, dette gøres af årgangsholdstræneren i samråd med talentholdstræneren samt cheftræneren.

Årgangssvømmere i Holstebro Svømmeclub følger guidede retningslinier fra ATK (aldersrelateret træningskoncept) - http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/aldersrelaterettrningatk/svmningwebatkroadshow.pdf

Antal svømmere: maksimalt 20

Alder: Årgangssvømmere gruppe 1, samt enkelte gruppe 2

Stævner: Primære stævner er regionale, nationale og internationale årgangsmesterskaber. Derudover vil der være en række obligatoriske eller valgfrie cup-stævner i ind- og udland.
 
Træningslejre/ophold: 1-3 træningsweekender/lejre. Evt. med A-holdet

Træningsmængde (minimumskrav): 6-8 vandpas (6 á 2 timer, 2 á 1,5 timer (morgentræning)), 6 drylandpas á 30-45min

Træningsfokus: I henhold til ATK trænes der på dette hold med henblik på udvikling af specielt 400IM, det betyder der i praksis ikke laves en stilartsspecialisering på dette niveau, men alle stilarter trænes teknisk lige meget.

Fysiologisk arbejdes der primært med udvikling af den aerobe base og kapacitet, hvilket betyder, at der er mulighed for at vægte teknikken og evnen til at arbejde teknisk korrekt i længere perioder højere end høj fart.

Målsætningen er og udvikle svømmerne på sigt og ikke have sit peak i en for tidlig alder. Det er vigtig i denne henseende at lære forståelse for de forskellige fysiologiske energisystemer, som for alvor indføres på dette hold.

I perioder omkring satsningsstævner vil træningen blive koncentreret til at indeholde mere stævnetempo, såkaldt Race Pace.

Landtræningen bygger på udvikling af grundmotoriske principper samt finmotorisk træning. Der vægtes i høj grad kvalitetssikring af bevægmønstre med henblik på overførsel til vandtræning samt alternative bevægformer for at udvikle svømmerne mest muligt i et atletisk synspunkt.

Samtidig vil der laves meget ”styrketræning” med egen kropsvægt, elastikker, medicinbolde samt kettlebells. Træningen er fokuseret med henblik på udvikling af kropsstammmestabilitet, skadesforebyggelse samt generel udvikling af kropsforståelse og bevægmønstre.

Socialt: Der tages hånd om det sociale sammenhold på holdet, således svømmerne opdrages til at holde sammen som en gruppe på tværs af alder og køn. Det fremelskes at socialisere udover den gængse træning og vil vægtes højt at få en så sammentømret social enhed som muligt.

For spørgsmål vedr. Årgangsholdet kontakt:

Årgangstræner
Karsten Winther Jensen 
Karsten.winther.jensen@gmail.com

eller

Cheftræner
Patrick Levisen
dindon84@gmail.com
tlf: +45 2077 4898 

VORES SPONSORER